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2011年 01月 10日 ( 1 )

ボローニャ トラットリア Trattoria Dal Biassanot Bologna

 ”ボローニャでボロネーゼを ジェノバでジェベーゼを” すっと更新し忘れていた、2010年3月の旅の続き。

夜、お腹ぺこぺこでボローニャに到着し、レストランを探して歩き回って見付けたお店。
でも、その晩はいっぱいで入れず、次の日のランチで1番乗りした。地元の人でいっぱいの
このレストランは、きっと美味しいに違いない。
 When I arrived at Bologna, it was night already and I was starved.
I strolled to find good restaurant. When I could find here, it was completely full.
So I went again at lunch next day. It must be fine restaurant were filled with
locals.
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 読みは正解。なかなか美味しかった。
まず、ビーフのカルパッチョにアーティチョークのサラダを。これが本場のカルパッチョ。
パルミジャーノレッジャーのとレモン・オリーブオイルのみ。おいしい。
My expectation was right.
First I ordered beef carpaccio and salad of Artichoke. This is the carpaccio of the home.
Raw beef only with lemon and Parmigiano Reggiano, olive oil.
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 そして、ニョッキ!! これが食べたかったんだ。本場のニョッキ。
村上春樹の「遠い太鼓」でボローニャ近郊を訪れて熱々のニョッキを食べたとあって、それから
どうしても食べたかった物。
ほうれん草のニョッキに、ベーコンと卵黄が効いたクリームソーす。熱々で、美味しかった!!
I really wanted to eat real Gnocchi in the home after I had read Haruki Murakami's
essay written about gnocchi that was very delicious and hot. He visited Bologna to
eat gnocchi.
Spinach gnocchi with bacon and cream sauce with yolk. Delicious.
 
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そして、デザート。カスタードソースのケーキ。私にはちょっと甘すぎ。でも、濃厚で美味しかった。
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Trattoria dal Biassanot
Via Piella 16/a - 40126 Bologna
tel 051 230644 - 051 260788
http://www.dalbiassanot.it/

WEB SHOP FROWILLO
Frowillo Slect

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by frowillo | 2011-01-10 04:21 | Itary